Strategie Veenweide Fryslan

Veenweide Fryslan

We stropen de mouwen op en slaan de handen ineen!

Dat is de Veenweide visie. Veenweide Fryslan kwam naar ons toe voor het creëren van een online platform waar informatie gedeeld wordt en gebruikers continu op de hoogte kunnen blijven.

Met behulp van het bewezen Sterce Model hebben we de concrete wensen en doelen bepaald. Samen met Veenweide Fryslan zijn we tot een ijzersterke strategie gekomen.

X

Sterce Aanpak

Het Sterc Model bestaat uit drie belangrijke fases: analyseren & bepalen, vertalen en behalen. De analyse heeft een prominente positie in dit project genomen, aangezien Veenweide met een erg complex vraagstuk naar ons toe kwam welke vertaald moest worden naar verschillende focusdoelgroepen.

Sterc Model
X

Analyseren en bepalen

Analyseren

Na interviews met partijen zoals Wetterskip Fryslân, diverse landbouwpartijen en natuur- en milieuorganisaties, zijn we gekomen op de twee focus doelgroepen: boeren en bewoners. Uit de interviews kwam naar voren dat het gesprek aangaan eenvoudig moest worden gemaakt, dit werd gedaan door alles vanuit één afzender te communiceren. Daarnaast is geografie heel belangrijk, want de stakeholders willen weten wat er om hun heen gebeurt.

Bepalen

Voor deze twee doelgroepen werden doelen vastgesteld:

  • Bijblijven: continue informatiestroom naar de betrokken stakeholders

  • Bekijken: het op de hoogte blijven van proeven en innovaties en elkaar virtueel bezoeken

Mobile First Veenweide

Vertalen

De website is mobile first ontwikkeld. De doelgroepen, waaronder boeren, maken veel gebruik van de smartphone. Gemiddeld komt 52,5% van al het internet verkeer via mobiel, mobile first is dus ontzettend belangrijk. Daardoor kunnen de boeren eenvoudig informatie opzoeken terwijl ze aan tafel zitten of lekker aan het boeren zijn. Bekijk hier de website van Veenweide Fryslân!

Behalen

Voor Veenweide Fryslan is een website gemaakt die zij zelf gemakkelijk als blokkendoos met content blocks in elkaar kunnen zetten. Het resultaat? Een website die alle nodige informatie over kansen en knelpunten in het veenweide gebied en gerichte informatie voor zowel de boer als de bewoner.

Daarnaast kan Veenweide zelf gemakkelijk PDF’s en afbeeldingen toevoegen aan de website, kan de website makkelijk gedeeld worden en werkt de website natuurlijk goed op mobiel. Stap voor stap werken we aan de doorontwikkeling van de website van Veenweide Fryslan.

X

Neem contact op met Hendrik Jan Hofstede

Hendrik Jan Hofstede

Jouw strategie laten bloeien?

Met ons Sterc Model heb je in 3 stappen een concreet plan. Ook HJ helpt je graag verder!

Mail HJ