Sociaal intranet SMWF

SMWF sociaal intranet

Samen het gesprek aangaan

Wanneer jouw medewerkers op verschillende locaties werken, dan is een platform als intranet ideaal. Zo ook voor Stichting Maatschappelijk Werk Fryslan (SMWF). 

Zij vroegen ons een online platform te bouwen voor het delen van informatie en nieuws, het aanvragen van verlof en met elkaar het gesprek aangaan. En natuurlijk alles te gebruiken op verschillende devices, want SMWF is altijd onderweg!

Responsive intranet smwf

Altijd mobiel

Medewerkers van SMWF werken door heel Friesland en zijn vaak onderweg. Het is daarom belangrijk om informatie overal mee naartoe te kunnen nemen.Het intranet is daarom responsive gemaakt, zodat deze op alle schermen goed te zien is.

 

“Ons nieuwe intranet is veelbelovend! Fris, interactief en bij de tijd. Het bevordert de verbinding tussen de organisatie en de medewerkers en de medewerkers onderling.” 

Nienke Tuynman

 

Verhalen intranet SMWF

Sociaal intranet

SMWF wilde dat het intranet sociaal is en interactie bevordert. Daarom kunnen alle medewerkers door een smoelenboek meer informatie over elkaar te weten komen. Dit kan zakelijk zoals contactgegevens en werklocatie zijn, maar ook persoonlijke informatie zoals hobby’s en interesses. Daarnaast kunnen de medewerkers met elkaar het gesprek aangaan en ervaringen en vragen delen binnen het ingebouwde forum.

Vacatures intranet SMWF

Koppeling met Afas

ERP software AFAS is leidend voor het systeem. Door deze koppeling krijgen nieuwe medewerkers automatisch een mail met inloggegevens voor het intranet, en worden mensen die niet meer in dienst zijn automatisch uit het intranet verwijderd. Daarnaast kunnen interne vacatures eenvoudig geplaatst worden en verlof of vakantiedagen via het intranet aangevraagd worden.

Intranet Adoptie SMWF

Intranet adoptie

Regelmatig verwelkomt SMWF nieuwe collega’s. Om hen en de bestaande collega’s door de intranet heen te helpen is Joost geïntroduceerd, want Joost mag ‘t weten! Daarnaast kunnen pagina’s die vaak gebruikt worden gemakkelijk als favorieten opgeslagen, en worden belangrijke pagina’s uitgelicht op de hoofdpagina. Ook is er een snelkoppeling naar externe programma’s toegevoegd, zodat medewerkers van SMWF gemakkelijk vanuit het intranet naar Word, Excel, etc. gestuurd kunnen worden.

X

Neem contact op met Hendrik Jan Hofstede

Hendrik Jan Hofstede

Het gesprek aangaan met collega's?

Wij helpen je graag met een sociaal intranet!

Mail Hendrik Jan