ParnasSys-header

ParnasSys

Hoe maak je een platform dat informeert, inspireert en converteert?

Dat was de vraag die we van ParnasSys kregen. Een hele uitdaging, een die we maar al te graag aan gaan! De vraag die bij ons meteen opkwam was: ‘wanneer informeert, inspireert en converteert een platform?’. We zijn ParnasSys ingedoken en hebben op basis van ons Sterce Model en meerdere sessies ontdekt wat ParnasSys uniek maakt voor haar doelgroep.

Wie is ParnasSys?

ParnasSys is een online leerlingadministratie- en leerlingvolgsysteem dat door 80% van de basisscholen door heel Nederland gebruikt wordt. Zij begrijpen dat leerkrachten de leerlingen wil laten schitteren, zijn talenten ontdekken, zonder te verdrinken in administratieve handelingen. ParnasSys wil met haar systeem leraren weer in hun kracht zetten.

 

In onze sessies met ParnasSys kwam duidelijk naar voren dat ParnasSys naast de leraar wil staan. Minder autoritair zijn, maar persoonlijk en echt zijn. Daarnaast was het belangrijk dat alle thema’s in één platform gezet werden. Het Plein van ParnasSys namen wij hierbij als uitgangspunt: alle verschillende onderdelen vanuit één plaats naar buiten zenden. Op het platform moesten de waardes lef, betrouwbaar, zinvol, verbinder en gids duidelijk naar voren komen.

ParnasSys-persoonlijk

Persoonlijke website

We hebben de waardes van ParnasSys duidelijk naar voren laten komen door:

  • Beeldmateriaal te veranderen in foto’s waarop echte mensen te zien zijn;
  • Gemakkelijker contact opnemen met ParnasSys. Zo krijg je berichten van  Pim en Lonneke en is social gelinkt aan de website;
  • Het toevoegen van blogs en testimonials.

Alles in één platform

Door alles in één platform samen te laten komen, is de ParnasSys website nu:

  • Een platform waar mensen zich met behulp van een aanmeldtool gemakkelijk kunnen aanmelden voor de Pleindagen.
  • Een platform waar kennis gemakkelijk gedeeld en aangevraagd kan worden.
Website als een blokkendoos

Eenvoudig in beheer

Om ParnasSys zelf genoeg vrijheid te geven de website te kunnen aanpassen aan hun wensen hebben we de website opgebouwd als een blokkendoos. Zo kan ParnasSys eenvoudig pagina’s indelen aan de hand van content blokken. Daarnaast kan ParnasSys eigen formulieren samenstellen met onze MODX Extra ‘Formalicious’. 

Als onderdeel van Topicus is het voor ParnasSys erg belangrijk dat een platform gecreëerd wordt waar technologie, mensen en data samenkomen. Topicus is met meer dan 900 ‘Topicanen’ een van de grootste werkgevers van Overijssel. Wij zijn erg trots dat we voor zo’n groot bedrijf verschillende projecten hebben mogen oppakken. Lees ook onze case over Somtoday, een leerlingvolgsysteem én onderdeel van Topicus.

X

Neem contact op met Hendrik Jan Hofstede

Hendrik Jan Hofstede

Ook alles in één platform?

Of je website net wat persoonlijker maken? Wij denken graag met je mee!

Mail Hendrik Jan