acts-of-service-header

Acts of Service

Een platform voor vrijwilligerswerk

Actsofservice.com is een webapplicatie van Lippert Components. Bedrijven melden zich op dit platform aan om vrijwilligerswerk te doen. Via het platform komen vraag en aanbod bij elkaar, maar worden ook de gemaakte uren, kosten en onkosten geregistreerd. Met behulp van het Java-framework VueJS ontwikkelt Sterc een razendsnelle webapplicatie voor ze.

Snelheid is koning

Het huidige platform is erg populair en werkt prima. Toch wilde Lippert Components het platform vernieuwen, vooral om de snelheid van de applicatie te verhogen. Daarom zijn ze met hun eigen developers al begonnen met het implementeren van Vue. Om alles verder in goede banen te leiden, hebben ze Sterc ingeschakeld om ze te ondersteunen.

Vue is een Javascript-framework waarmee je met herbruikbare componenten webapplicaties opbouwt . Daar zijn er meer van, maar Vue is anders. In tegenstelling tot andere grote frameworks is niet het framework leidend, maar de applicatie die je voor ogen hebt. Je bedenkt als het ware eerst hoe je applicatie eruit moet komen te zien, om daar vervolgens Vue-elementen aan toe te voegen.

Acts of Service

Resultaten tot nu toe

Het nieuwe platform is nog niet live. Er zijn nieuwe features toegevoegd waar we nog hard aan werken. Wat we al wel zien, is dat de laadsnelheid veel lager is geworden. VueJS verwerkt invoervelden namelijk in real-time.

Een voorbeeld maakt het wat duidelijker: in de meeste applicaties vul je in een formulier wat velden in, druk je op ‘opslaan’ en wordt er vervolgens een nieuwe pagina geladen met de resultaten van je invoer. Die laatste stap wordt bij Vue volledig overgeslagen. Dat lijkt misschien peanuts, maar in de wereld van webapplicaties telt elke seconde.

Acts of Service

Volgende stappen

Zoals gezegd zijn we nog een aantal features aan het toevoegen voordat de nieuwe applicatie live kan. De laadsnelheid is een belangrijk verschil met de huidige applicatie, maar we hebben uiteraard ook goed naar het gebruiksgemak gekeken. Binnenkort staat er een razendsnelle applicatie, waarmee bedrijven zich eenvoudig kunnen aanmelden voor allerlei vrijwilligerswerk.

X

Neem contact op met Monique Kooistra