Workflow met Google Apps

 

Sinds september 2004 maak ik gebruik van Gmail. De enige reden hiervoor was de hoeveelheid ruimte die Google gratis weggaf. Destijds was het 2GB in plaats van de 10MB van hotmail. Daarnaast was het natuurlijk heel spannend om mee te doen met een invite-only beta-dienst. Het was snel, werkte met POP3 en was gratis. Destijds was dat heel bijzonder.

Zes jaar later werk ik overal met Google’s maildienst, zo ook bij Sterc. Zo’n 3 jaar geleden hebben we een Gmail adres aangemaakt die we gebruikten als backup-inbox voor al onze bedrijfsmail, zodat alles veilig opgeborgen was, mochten onze computers of servers crashen. Elke e-mail ging met een BCC naar dit adres.

Dit beviel wel, maar we wilden graag vanuit deze e-mail boxes sturen, met als afzender bijvoorbeeld gp at sterc punt nl. Dit kon wel, maar was niet waterdicht. De reply-to van de afzender was wel goed, maar de afzender was nog steeds het @Gmail adres en dat ziet er niet professioneel uit.

Gelukkig kwam Google met Gmail for your domain, later Google Apps genoemd. Met Google Apps kun je de Gmail écht koppelen aan je eigen domein. E-mails hebben als afzender ook gewoon @sterc.nl