Unieke strijd Stercste mannen 2013

Na een aantal succesvolle Stercste man wedstrijden de afgelopen jaren, met een hoogtepunt van de finale van de Stercste man van Nederland, in Surhuisterveen, is het nu zover. Huidig regerend Nederlands kampioen Jan Wagenaar, veelbelovend talent Kelvin de Ruiter en de levende legende Wout Zijlstra gaan de strijd met elkaar aan naast Kolkzicht op vrijdagavond 6 september 2013 om 19:00 uur.

Voor het eerst zal de Stercste man een ander programma bevatten dan voorgaande jaren. Waar normaal vele Sterce mannen met elkaar de vloer aan veegden, gaan nu de drie Stercste mannen de strijd met elkaar aan.

Wout Zijlstra, welke normaal mede-organisator is van de Stercste man, zal zich dit keer van zijn Sterce kant laten zien. Wout en Sterc bureau voor internet & marketing uit Surhuisterveen verzorgen al jarenlang de organisatie, waarbij Wout ook de presentatie verzorgde van het evenement. Hij zal het opnemen tegen bekenden, Jan Wagenaar en Kelvin de Ruiter.

Jan Wagenaar begon met fitness toen hij 21 jaar oud was. Al snel bleek dat hij erg veel aanleg had voor krachtsport, waarop Wout Zijlstra hem uitnodigde op zijn boerderij. Jan kreeg de smaak te pakken en is 7 keer op rij Fries kampioen geworden. Momenteel is hij regerend Nederlands kampioen, waar ook Kelvin de Ruiter deelnemer was en maar liefst als derde eindigde.

Kelvin de Ruiter uit Surhuisterveen, de Vliegende Hollander, is de jongste meest belovende talent van Nederland. Als kind keek Kelvin al vol bewondering naar ‘De Sterkste man’ wedstrijden, maar in het bijzonder naar Wout Zijlstra, zijn idool. Hij wilde later net zo sterk worden als hem, waarop zijn moeder besloot een e-mail naar Wout Zijlstra te sturen. Wout nodigde hem uit, wilde hem niet meer laten gaan en sindsdien traint Kelvin bij hem. Nu staan ze samen op de strijdvloer. 

Voor het eerst zullen ze met z’n drieën de uitdaging aan gaan. Een unieke demonstratie voor het eerst in de geschiedenis. Wie wordt de Stercste man van 2013?