Sterc ontwikkelt website voor Frisian Solar Challenge 2010

 

SURHUISTERVEEN – Reclame- en internetbureau Sterc uit Surhuisterveen gaat in samenwerking met PS Produkties uit Leeuwarden aan de slag met een nieuwe website voor de Frisian Solar Challenge 2010.

Een speerpunt voor de nieuwe website is de integratie van innovatieve internetdiensten zoals Hyves, Facebook, Flickr en Vimeo. Met het inzetten van deze diensten zal er meer interactie zijn tussen bezoekers, organisatoren en deelnemers.

De Frisian Solar Challenge is een zonnige variant op de beroemde Elfstedentocht. Over een afstand van 220 kilometer varen deelnemers uit binnen- en buitenland in een zelfgebouwde zonneboot langs alle Friese elf steden. Om de race tot een goed einde te brengen, wordt er veel technisch vernuft en innovatie van de teams gevraagd. De teams komen zowel uit het bedrijfsleven als uit opleidingen.

De nieuwe website zal net als het evenement innovatief en technisch hoogstaand zijn. Een voorbeeld hiervan is de integratie van Hyves. Iedereen met een Hyves account kan op de solar website inloggen met hun Hyves login gegevens. Eenmaal ingelogd kan de bezoeker de race tot in detail volgen en ook meteen in contact komen met organisatoren en deelnemers.

De website zal naar verwachting eind oktober gelanceerd worden. Tot die tijd kun je de huidige website bekijken op www.frisiansolarchallenge.nl. De Frisian Solar Challenge is de grootste zonnebootrace ter wereld en wordt in 2010 van 4 t/m 10 juli gehouden.