Sterc Knowledge Bootcamp

 

Het meest waardevolle bezit van Sterc is onze kennis en de mensen die deze kennis bezitten. Daarom is het van vitaal belang om deze kennis actueel te houden en intern te delen. Het afgelopen weekend stond volledig in het teken van deze pot goud. Vrijdagmiddag vertrok het gehele team, zwaarbepakt met kennis, naar een rustige accommodatie aan de Friese meren voor het Sterc Knowledge Bootcamp 2012!

Vrijdagavond begon met een presentatie van een nieuw bedrijfsplan, vervolgd door een warme hap van de plaatselijke pizza bakker. Na het eten van deze lokale delicatessen was het tijd voor interactieve sessie om onze kernwaarden scherp te stellen.

Deze sessie werd geregisseerd door Ritsko van Vliet. Samen met Ritsko werd op interactieve wijze het hart van onze organisatie blootgesteld: onze kernwaarden. Vanuit het hart van ons team!

Zaterdag en zondag stonden in het teken van workshops op het gebied van project management en ontwikkeling. De ontwikkelaars leerden elkaar de nieuwste technieken op het gebied van web development, mobile, responsive webdesign en MODX. Tevens werden er experimentele technieken getest voor gebruik in nieuwe projecten en werd de huidige workflow onder de loep genomen en bijgesteld.

De project managers en internet marketeers gingen op hun beurt aan de slag met thema's als succesvolle klant-advisering en het neerzetten van een gezamenlijke visie voor de werkwijze van Sterc. Daarnaast is er veel gesproken over processen en is er met behulp van een gastspreker een verdieping-slag gemaakt op het gebied van projectmanagement en strategie.

Tussen de bedrijven door was er tijd voor ontspanning: Hertog Jan werd begroet, de kwaliteiten op game-gebied werden geëtaleerd en de beamer werd bij wijze van uitzondering gebruikt voor een heuse Batman film marathon.

De nasleep van het weekend is groot: er worden nieuwe kennis workshops ingepland, bedachte ideeën uitgewerkt, mailwisselingen tussen collega ontwikkelaars en MODX teamleden én er zijn al plannen voor een volgend kennis weekend!