Sterc bezoekt Softlayer datacentrum

 

19 februari stond in het teken van een bezoek aan Softlayer in Amsterdam. Softlayer is een wereldspeler op de hosting-markt en heeft sinds november vorig jaar een state-of-the-art datacentrum in Amsterdam. Sterc was samen met enkele andere MODX Ambassadeurs uitgenodigd om een kijkje in deze zwaarbeveiligde vestiging van Softlayer te nemen.

De dag stond in het teken van een MODX Ambassadeurs meeting, waar 6 ambassadeurs bij aanwezig waren. Er werden plannen gesmeed voor het komende jaar op het gebied van MODX PR en Community. Onderdeel hiervan zijn lokale meetups en natuurlijk een mogelijke nieuwe MODXpo.

Daarnaast was er een video conference call met MODX-directeur Ryan Thrash over vragen en wensen vanuit de community omtrent MODX 3, wat later dit jaar het licht moet zien.

De afsluiting van het bezoek stond in het teken van een rondleiding in het hart van Softlayer: het datacentrum. Deze zwaarbeveiligde ruimtes, volgepropt met servers, nood-stroom voorzieningen, koelers en andere hightech snufjes waren een lust voor het oog voor de geeks onder ons: eindelijk zien we eens waar onze websites écht op gehost worden. Softlayer heeft zijn zaakjes goed geregeld!