Passie voor stijldansen Met Sytske

Met passie en vakmanschap maakt Sterc het verschil. Dat wij passie hebben voor onze digitale ambacht weet iedereen, maar natuurlijk hebben wij ook veel andere inspirerende passies naast de digitale ambacht. Regelmatig deelt iemand uit ons Sterce team waar hij of zij gepassioneerd over is. Deze week: Sytske!

Vriend overgehaald om te dansen 

Doordeweeks is Sytske een sterce ambachtsvrouw die websites bouwt met cool-effects. In het weekend houdt ze het meeste van stijldansen. Ze heeft dan ook haar vriend overgehaald om met haar te stijldansen en inmiddels is stijldansen - naar eigen zeggen - nu ook één van zijn passies. Zo gaat Sytske nu elke vrijdagavond naar Oosterbierum om samen met zowel jongeren als ouderen de benen van het lijf te dansen. 

Trots op Chachacha 

Sytske kent al veel dansen. Denk van vroeger naar modern: Chachacha, Rumba, Quickstep, Engelse Wals, Jive en Tango. ‘Chachacha’ is de dans die de grootste trots verdient. "In het begin was het erg lastig, maar nu ik het wel kan is het heel leuk om te doen.” Waarom het lastig is? Bij Chachacha moeten beide dansers alle pasjes doen, terwijl bij Tango of een Wals de man de leiding neemt.  

Puur voor plezier

Het dansen is puur voor het plezier, aan wedstrijden of afdansen is dan ook nog niet deelgenomen. Het leukste om te doen vindt ze de Engelse Wals. Meestal wordt er gedanst in normale kleding, maar op sommige dansavonden danst Sytske in nette jurkjes en kostuums. 

 

“Stijldansen is niet zo oubollig als men denkt: het gaat om leuke muziek en gezelligheid.”

 

Ook stijldansen?

Interesse in een dansles van deze alleskunner? Wees niet bang om contact met ons op te nemen!