Passie voor hiphop met Sander

Met passie en vakmanschap maakt Sterc het verschil. Dat wij passie hebben voor onze digitale ambacht weet iedereen, maar natuurlijk hebben wij ook veel andere inspirerende passies naast de digitale ambacht. Regelmatig deelt iemand uit ons Sterce team waar hij of zij gepassioneerd over is. Deze week: Sander!

Hiphop met inhoud

Sander’s grote passie is voor hem makkelijk te benoemen: hiphop! En niet zomaar hiphop, maar hiphop met inhoud. Na het luisteren van alle hiphop van de top 40 zal je je wel afvragen of hiphop met inhoud wel bestaat. Als het aan Sander ligt wel, zolang je je maar wat verdiept in de scene. En dat heeft Sander gedaan. 

Huiskamerfeestjes

Zo diep zelfs dat hij samen met anderen krisiz.nl oprichtte - een website over hiphop waar hij en anderen in zo’n vijf jaar tijd duizenden blogs op hebben geplaatst. Daar blijft het niet bij. Sander heeft shows georganiseerd voor underground rappers bij poppodia om de aankomende rappers ervaring op te laten doen. Belangrijk hierbij was dat het een soort van huiskamerfeestje-gevoel zou geven: kleinschalig, persoonlijk en experimenteel. 

Verder stopte Sander zijn energie als DJ in een radioprogramma op SmelneFM, waar hij nummers draaide van underground hiphop, oldschool hiphop tot aan mainstream hiphop, waar hij luisteraars liet stemmen op bijvoorbeeld de top 5 van nieuwe artiesten.  

Ook nog zelf rappen

Als dat nog niet genoeg is heeft hij zelf ook gerapt en schreef hierbij zijn eigen teksten en maakte zijn eigen beats. Ze zijn begonnen bij ouders thuis met een simpel headsetje en begonnen dit langzaam uit te breiden tot een echte opnamestudio. Welke performance hij het vetste vond? AG, El da Sensei en Pawz One

Benieuwd naar wat inhoudelijke hiphop is?

Beats maken doet hij overigens nog steeds en samen met anderen heeft hij een Mixtape uitgebracht waar allerlei underground rappers uit Nederland aan bod komen. Erg tof om te luisteren, dus waar wacht je nog op? Je vindt het op Spotify onder Straight Up! The TapeStraight Up! staat voor het rechtdoorzee zijn met inhoud verkondigen in tegenstelling tot de vele onzin die gerapt wordt. Samen muziek maken voor plezier en geen eilandvorming.