Passie voor reizen met Mark

Met passie en vakmanschap maakt Sterc het verschil. Dat wij passie hebben voor onze digitale ambacht weet iedereen, maar natuurlijk hebben wij ook veel andere inspirerende passies naast de digitale ambacht. Regelmatig deelt iemand uit ons Sterce team waar hij of zij gepassioneerd over is. Deze week: Mark!

Onze eigen Mark 'O Polo

Deze Mark is misschien geen Italiaan en heeft Azië en het Midden-Oosten nog niet gezien: een ontdekkingsreiziger is hij zeker. Zonder moeite wist hij zijn passie te benoemen, waar hij in de laatste jaren heel wat voldoening uit heeft gehaald. Zo is hij onder andere in Verenigde Staten, Turkije, Mallorca en Oostenrijk geweest. Het mooiste aan reizen vindt hij dat de omgevingen in het buitenland zo gevarieerd zijn, dat de mensen wel heel erg vriendelijk zijn en dat ieder land waar hij komt anders is dan verwacht. Deze Marco Polo is een gemakzuchtige reiziger die het prima vindt wanneer iets tof lijkt. Mark mixt dit graag met luxe van een goed hotel en houdt van avontuur. 

Natuur met afwisseling

Mark vergelijkt het vlakke Nederland graag met super afwisselende gebieden als Bryce Canyon in Verenigde Staten, waar vooral de rode stenen opvallen die na de canyon ineens overgaan tot een groen gebied met koeien. Dan zit je toch veel liever in een gebied met afwisseling? Van natuur houdt hij dus wel. Hoogtepunt is dan ook zonder twijfel de hike door Yosemite Nationaal Park waar hij in 7 uur de trail liep en 'Glaciar Point' bereikte. Hier kom je langs watervallen, kom je weinig mensen tegen en het allerleukste: hij heeft zijn vriendin hier ten huwelijk gevraagd! Houden we het nog droog? 

Mark als apenspotter

Buiten Bryce en Yosemite zijn ook veel toffe dingen voorbijgekomen in steden. Zo gingen Mark en zijn vriendin in Las Vegas naar Cirque du Soleil om na afloop gratis kaartjes te krijgen voor Blue Man Group van iemand die ineens verhinderd was. Blauwe mannetjes die trommelen, hoe vet! Zoveelste teken van vriendelijkheid! Ook in de toekomst gaan we Mark in actie zien als hiker in Nieuw-Zeeland, apenspotter in Zuidoost-Azië en otaku in Japan (omdat dit land zo weird moet zijn). Waarom? Omdat juist deze gebieden zo anders zijn dan Nederland. En daar reis je toch voor: ervaring, avontuur en het beleven van andere culturen en natuurgebieden. 

Huwelijksreis naar Mauritius

Over twee weken begint zijn huwelijksreis naar Mauritius: een paradijs met witte stranden, azuurblauw water en palmbomen op de achtergrond geïsoleerd in de Indische Oceaan. Wie wil dat nou niet!