Passie voor voetbal met Johan

Met passie en vakmanschap maakt Sterc het verschil. Dat wij passie hebben voor onze digitale ambacht weet iedereen, maar natuurlijk hebben wij ook veel andere inspirerende passies naast de digitale ambacht. Regelmatig deelt iemand uit ons Sterce team waar hij of zij gepassioneerd over is. Deze week: Johan!

Rechtsback sterspeler van VV Tijnje 

Op z’n tiende begon hij. Net als veel andere jongetjes van die leeftijd besloot Johan om te gaan voetballen. Jaren later is dat nog steeds een van de dingen die hij het liefste doet in zijn vrije tijd - op zondag om precies te zijn. Deze rechtsback sterspeler van VV Tijnje begon in de E’tjes, maar heeft het inmiddels - na een kampioenschap en wat tweede plaatsen geschopt - tot het vriendenteam.

Dat is een team vol vrienden die geen nee zeggen tegen feestjes en daarom wel eens moeite hebben om op zondag tegen al die senioren te spelen. Seniorenteams die al langer samenspelen dan Johan voetbalt en elkaar sowieso al goed weten te vinden. Voetbal betekent voor Johan ‘even bezig zijn’ en activiteiten doen met vrienden. Daar hoort voetbal en feesten met het hele team bij. 

Verdedigen is toch leuker dan aanvallen

Door de jaren heen bevond Johan zich vooral in het achterste gedeelte van het veld om zijn eigen doel te verdedigen: als laatste man of als vleugelspeler, het kan allemaal! Waarom verdedigen? “Ik heb niet zoveel met doelpunten maken. Aanvallen en verdedigen hebben allebei een belangrijk doel, maar niet scoren beïnvloedt de wedstrijd minder dan dat er bij jou gescoord wordt.”, aldus Johan. Hij kan zo tot zijn uiterste gaan om een doelpunt te voorkomen. Voor de bal springen en je helemaal kapot werken hoort daar gewoon bij. 

Buiten het veld

Johan is ook niet vies van voetbal kijken op televisie of in FIFA zijn spelertjes besturen. Als Johan trainer zou zijn van SC Heerenveen zou hij zijn idool Andrés Iniesta geniale meesterwerken uit laten voeren op het veld van het Abe Lenstra stadion. Samen met de rest van Sterc speelt hij graag een potje FIFA 2015 in de pauzes. Denk je dat je van ons kunt winnen? Daag ons maar uit!

 

Benieuwd naar wie volgende week in de schijnwerpers staat te schitteren over passies? Volg ons op Facebook en Twitter!