Kennisdeling ten top tijdens MODXpo 2013

Keulen was op 1 en 2 november het toneel van hét Europese MODX evenement: MODXpo. Gauke Pieter en Friso waren aanwezig en kwamen terug met een hoop nieuwe contacten, een agenda vol afspraken, maar vooral met een hoofd vol ideeën.

Vorig jaar organiseerden we een zeer succesvolle MODXpo Europe in Utrecht. Dit jaar waren onze oosterburen aan de beurt om dit jaarlijkse MODX congres te organiseren. De locatie "Startplatz" is vergelijkbaar met ons eigen Innovatiehuis en bruist dus dagelijks van ideeën en innovatie. Afgelopen vrijdag en zaterdag werd het innovatie- en kennis-niveau nog eens behoorlijk opgeschroefd.

Het MODX team, wat verspreid is over de gehele aardbol, was vertegenwoordig door 5 Core Team leden. De aanwezigheid van deze mensen zorgt voor veel transparantie en toegankelijkheid binnen de MODX community.

MODXpo was een twee dagen durend evenement waarbij ook Sterc weer sterk aanwezig was. Zo had Sipko zich behoorlijk uitgeleefd op het ontwerp van de MODXpo shirts en heeft Gauke Pieter op elke dag een presentatie gehouden:

  • "Fail compilation" was een verzameling van tips die het leven als web developer makkelijker moet maken.
  • "Power to the end-user!" ging over het optimaliseren van de MODX manager voor de eindgebruiker.

Tijdens de laatste presentatie werden er tevens twee plugins van Sterc gereleased: Ten eerste SEO Pro, de welbekende keyword teller die bijna al onze klanten al gebruiken. Daarnaast was zaterdag de eerste beta-release van SEO Tab, een totaal-oplossing voor het managen van je website-indexering in Google. Deze gratis plugin werd met luid gejuich ontvangen in de zaal en was een ware hit op Twitter.

Naast deze presentaties hebben we ontzettend veel enthousiaste MODX gebruikers ontmoet en heel veel goede ideeën opgedaan die binnenkort zeker nog een vervolg zullen krijgen!