MODX: Nu nog toegankelijker!

Sluit je ogen, navigeer op internet met de duim van je niet-dominante hand of verander het contrast van je beeldscherm. Dit is tegenwoordig de realiteit voor een groeiend aantal internetgebruikers: een schatting van 76 miljoen mensen in 2020 en een groter aantal met zichtverlies. De laatste jaren is er een aantal middelen in het leven geroepen, zoals screenreaders, die de tekst op websites voorlezen om internet ook voor deze groep toegankelijk te maken. Een geweldige ontwikkeling. Helaas is gebruiksvriendelijkheid voor ontwikkelaars en gebruikers van CMS met een visuele handicap ver te zoeken. Daar kan nu verandering in komen en daar kan jij bij helpen!

 

 

 

Crowdfunding voor gebruiksvriendelijkheid

Het CMS MODX staat bekend als platform voor toegankelijke websites voor alle typen gebruikers. Helaas geldt ook hier dat er nog maar weinig toegankelijkheid is voor mensen met een visuele handicap. Gelukkig is er goed nieuws: MODX heeft zijn krachten gebundeld met Deque University en The Ohio State University om $50.000 in te zamelen om de CMS ook toegankelijk te maken voor gebruikers met een visuele handicap via crowdfunding.

Iedereen moet MODX kunnen gebruiken

Met dit crowdfund-initiatief wil MODX dat iedereen MODX kan gebruiken, dat deze ontwikkelingen makkelijk te installeren zijn en dat de huidige investeringen in de zogenaamde ‘MODX Revolution Sites’ beschermd worden. De community heeft niet stilgezeten. Zo zijn er al ontwikkelingen in keyboard-navigatie, focusindicaties en heldere screenreaders. Niet minder belangrijk: de belangrijkste secties van de Manager User Interface (UI) zijn inmiddels al deels ontwikkeld.

Belangrijke ontwikkelingen

Ook wij vinden het ontzettend belangrijk dat iedereen zijn weg weet te vinden in MODX. Niet voor niets steunen wij MODX o.a. vanwege zijn gebruiksvriendelijkheid. Hoog tijd om dat voor iedereen in alle aspecten werkelijkheid te maken. Zo gaat er geen enkel verborgen talent verloren door ontoegankelijkheid!

Zelf het project steunen?

Wil je je karma verhogen of zelfs het gehele project doorgaan als titel sponsor? Volg ons en help dit project om werkelijkheid te worden! Het initiatief heeft inmiddels al 78% van het benodigde bedrag opgehaald.