MODX CCC: less talking, more coding!

Op 6 en 7 februari reisden Gauke Pieter, Roel en Johan af naar de MODX Coding Convention Cologne (Keulen). Onze hardcore developers stonden te trappelen om twee dagen lang bugs te ondermijnen en nieuwe features te creëren voor het opensource CMS MODX onder het motto: less talking, more coding! Niet alleen onze programmeurs popelden om te starten met de hackathon. Nog eens 25 codekloppers van de MODX community uit onder andere Duitsland, Engeland, Frankrijk en Tsjechië stonden klaar om de uitdaging aan te gaan.

Het Sterce team vormde samen met Romain Tripault (Frankrijk) en Jens Külzer (Duitsland, medeorganisator) het ‘Team Update‘. Het team focuste zich op het bouwen van een remote dashboard dat beheerders een overzicht geeft van al hun MODX installaties. In het dashboard kunnen beheerders op afstand updates uitvoeren, gebruikers toevoegen en verwijderen en hebben ze inzicht in de pakketten die de gebruiker heeft. Een tweede focus was een widget die de gebruiker zicht geeft op de MODX updates vanuit het MODX dashboard.

Een weekend lang programmeren en nieuwe mogelijkheden ontwikkelen voor MODX is volgens Roel: ‘leuk, leerzaam en nuttig’. ‘Samen nieuwe mogelijkheden te ontwikkelen voor MODX, geeft veel energie. Soms kom je er alleen niet uit, maar samen wel. Als het dan uiteindelijk lukt, geeft dat echt een overwinningsgevoel.’

MODX is een open source CMS. Dit betekent dat de broncode open toegankelijk en aan te passen is door iedereen die daarvoor de kennis in huis heeft. Hierdoor wordt het product continue doorontwikkeld, getest en is er sprake van open innovatie. Zo ontstaat een CMS dat steeds verbeterd en uitgebreid wordt door de gebruikers zelf en wordt er geprofiteerd van kennis en kunde van specialisten over de gehele wereld.