Met Sterc in de wolken

 

Sinds enkele maanden biedt Sterc standaard Google Apps Free aan als alternatief van de standaard email omgeving. Ook bij alle toekomstige websites stellen wij standaard Google Apps in. Maar wat is Google Apps eigenlijk? 

'Werken in de cloud' en 'het nieuwe werken' zijn twee termen die de afgelopen maanden erg populair zijn geworden in het internet-landschap. Het nieuwe werken, of zonder té populair te doen, thuiswerken, kan alleen goed werken wanneer je zowel thuis als op kantoor dezelfde informatie kan benaderen. Cloud computing maakt dit mogelijk.

Cloud computing is niet geheel nieuw. Veel bedrijven maken al jaren gebruik van file-servers, NAS's, Microsoft Exchange, Lotus Notes, Terminal servers, etc. Toch zijn het enkele nieuwe initiatieven die ervoor gezorgd hebben dat cloud computing het afgelopen jaar veel populairder is geworden. Reden hiervoor zijn de enorme kostenbesparingen die bijvoorbeeld Google Apps met zich meebrengt.

Google Apps is de verzamelnaam voor:

  • Google Gmail voor bedrijven (e-mail)
  • Google Docs (online word-processor en spreadsheet)
  • Google Calendar (agenda)
  • Google Contacts en Google Talk (chatten binnen de Google Apps Suite)

Email via Google Gmail
Gmail is al jaren bekend bij de thuisgebruiker als één van de beste gratis email aanbieders. Enkele jaren geleden was de grootste gratis aanbieder op email gebied Microsoft's Hotmail, met een inbox van 10MB. Gmail ging daar keihard aan voorbij met een inbox van 2GB (2000MB). Enkele jaren later is de inbox grootte van Gmail opgelopen tot 7.5GB (7500MB). Naast veel ruimte blonk Gmail uit met een uitstekend spamfilter, een goede interface en uitstekende ondersteuning voor POP en IMAP, zodat Gmail ook in email clients zoals Outlook te lezen was.

Google is nu een stap verder gegaan en heeft Gmail nu voor de zakelijke markt klaargestoomd. Alle features van de 'gewone' Gmail zijn beschikbaar tegen dezelfde prijs: Gratis. Google Apps Gmail Free is uitgerust met:- Gmail met 7.5GB inbox- Calendar (agenda)- Google Docs- Google Contacts en Google Talk

Google Apps for Business
Naast de gratis versie van Google Apps is er ook een 'Google Apps for Business' uitvoering. Deze versie biedt de volgende extras:

  • Gmail met 25GB inbox
  • 99.9% uptime SLA (Google garandeert dat uw mail 99.9% van de tijd beschikbaar is)
  • 24x7 service (24 uur per dag, 7 dagen in de week hulp van Google beschikbaar)
  • Google Video voor Business (Eigen 'YouTube'-achtige video site voor intern gebruik en extern gebruik indien gewenst)
  • Microsoft Exchange connector die het mogelijk maakt om jouw Google Apps omgeving in te stellen als ware het een Microsoft Exchange server. Deze connector is gratis bij Google Apps for Business en erg eenvoudig in uw organisatie te implementeren.

De kosten van Google Apps voor Business bedragen € 40,- per gebruiker per jaar.

Altijd en overal Google Apps op uw desktop, laptop, mobiele telefoon en tablet
Google Apps Gmail, Calendar en Contacts zijn op al jouw apparaten in te stellen en lopen vervolgens overal synchroon, dus je hebt op elk apparaat dezelfde contacten/adresboeken, dezelfde mail en dezelfde agenda's.

Gratis Google Apps Free bij elke nieuwe website van Sterc
Sinds enkele maanden biedt Sterc standaard Google Apps Free aan als alternatief van de standaard email omgeving. Ook bij alle toekomstige websites stellen wij standaard Google Apps in.

Heb je op dit moment al een website (bij Sterc), maar nog geen Google Apps? Neem dan contact met ons op voor een voordelige migratie naar Google Apps. Wees gerust: al jouw huidige e-mail blijft behouden!