Lokale passie, wereldwijde ambitie: Ludo Vangilbergen

Onze betrokkenheid bij de internationale MODX community is groot en dit resulteerde begint dit jaar in een duidelijke oproep richting leden over de hele wereld: kom naar Nederland! Het was een oproep die niet aan dovemansoren werd gericht en inmiddels kunnen we al enkele internationale gasten begroeten. Zoals Ludo Vangilbergen, mede-eigenaar van het Vlaamse internet- en marketingbureau Studio Straid. “Een samenwerking met Sterc zien wij absoluut zitten.”

Uitgebreide historie
Ludo Vangilbergen heeft een uitgebreide historie binnen het internet. Al sinds ‘internet’ eind jaren ‘80 stukje bij beetje zijn intrede deed, was hij betrokken. “Ik werkte destijds op de Katholieke Universiteit van Leuven en had zodoende toegang tot het internet zoals men dat in die tijd kende. We werkten toen echt in een pionierstijdperk en in die periode zette ik al mailservers en webservers op.” Het bleek een bepalend moment in zijn loopbaan. “Sindsdien heb ik eigenlijk altijd met het internet gewerkt en omdat ik een talige opleiding had gevolgd, werd ik erg getrokken door de combinatie tussen internet en marketing.”

Studio Straid
Uiteindelijk resulteerde deze affectie in het instappen bij Studio Straid, een internet- en marketingbureau dat resideert in het prachtige Brugge. “Oorspronkelijk komen we uit de grafische hoek, maar sinds drie jaar hebben we het internet er echt bij betrokken. We zijn op dat gebied eigenlijk de start-up voorbij.”

Lauwersmeer
Ludo is nu een week in Nederland en verblijft met zijn vrouw in het Lauwersmeergebied. Friesland is een populaire bestemming voor het echtpaar, dat eind jaren tachtig al per tandem de Elfstedentocht reed en er regelmatig terugkeert. Het bleek de perfecte mogelijkheid om eens aan te schuiven bij Sterc. “Ik ken Sterc oorspronkelijk van de MODX add ons die het gemaakt heeft en die we met veel plezier gebruiken”, vertelt Ludo. “Op een meetup in Alkmaar trof ik vorig jaar Gauke Pieter en was de eerste echte ontmoeting een feit. We hielden via de mail wel contact, maar zo op afstand werken was niet echt ideaal.”Know-how
Toen duidelijk werd dat de deuren bij Sterc écht wagenwijd open stonden voor buitenlandse leden van de MODX community, besloot Ludo om het nuttige met het aangename te verenigen. “We zitten een week in het Lauwersmeergebied als vakantie, iets wat we vaker een weekendje doen, en tijdens de werkdagen ben ik aanwezig op het kantoor van Sterc.” Tijdens die aanwezigheid wordt gekeken hoe een samenwerking tussen Studio Straid en Sterc vorm kan krijgen. “We kunnen onderling veel know-how uitwisselen en hoeven zodoende ook niet steeds opnieuw het wiel uit te vinden.”

Resultaat
Het verblijf bij Sterc levert direct al resultaat op. “We hebben veel goede gesprekken gehad, projecten aan elkaar voorgelegd en ideeën opgedaan”, vertelt Ludo. “Wij werken volgens een patroon dat erg vergelijkbaar is met het Sterce model, dus we zitten behoorlijk op één lijn en kunnen makkelijk schakelen. Wij hoeven als Studio Straid niet alle expertise in huis te hebben als we met Sterc de handen ineen kunnen slaan, dus een samenwerking zien wij absoluut zitten.”

Overigens kende het bezoek van Ludo nog een mooi element; hij won de weekprijs in het Cadeau Festival van Surhuisterveen. Dit initiatief van de vereniging Handel & Industrie in Surhuisterveen blijkt een groot succes en leverde dus zijn eerste winnaar op van buiten de Nederlandse grenzen.