Lokale passie, wereldwijde ambitie: Kieran Burford

Sterc ontvangt in 2016 een uitgebreide selectie internationale gasten, die in Surhuisterveen komen om met ons te werken en met ons te leren. Eerder maakten we al kennis met gasten uit de Verenigde Staten en België, nu schudden we de hand van Kieran. Kieran is afkomstig uit het Britse Norfolk en is vier weken op stagebezoek bij Sterc, om te werken aan zijn kunsten als developer.

Ingenieur
Kieran heeft een studie tot ingenieur achter de rug, wat hem op jonge leeftijd al enkele fraaie projecten opleverde. “Zo werkte ik van 2010 tot 2012 aan een brug die bedoeld was om bezoekers van de Olympische Spelen in Londen van A naar B te brengen”, vertelt hij. “Het was een prestigieus project, dat twee jaar lang ook veel van me eiste. Elke dag om 5 uur opstaan, twee uur reizen en geen idee hebben hoe laat je weer thuis zou zijn.” De oplevering van het project in 2012 betekende overigens wel een succesvol einde, maar het werd duidelijk dat Kieran’s hart niet lag in het ingenieursvak.

Gaming
“Mijn droom was om game-ontwikkelaar te worden”, aldus Kieran. “En de ingenieursstudie deed ik eigenlijk vooral omdat ik bang was dat er geen werk zou zijn in die business. Maar tegelijk kwam ik er ook achter dat ik geen geboren ingenieur was en besloot ik om m’n droom achterna te jagen.” Kieran besloot een nieuwe studie te beginnen en vanuit deze studie diende zich een kans aan om binnen de Europese Unie aan de slag te gaan. “Ik mocht kiezen tussen een stage in Engeland, of het buitenland. Dat was geen moeilijke keuze.”

Reizen
Sterc bleek een uitstekende stageplek voor Kieran, die hier verder slijpt aan zijn kunsten als webdeveloper. “Ik verblijf bij een gastgezin in Surhuisterveen en ben hier om vooral veel te leren. Nederland is wel een bijzonder land, maar volgens mij moet ik me hier wel kunnen redden. Ik heb door heel Europa vrienden en zal na deze stageperiode ook verder reizen. Mijn vriendin woont in Zweden en we gaan skiën in Slovenië, om maar wat te noemen. Ik hoop in de komende weken veel te leren bij Sterc en mezelf verder te ontwikkelen als developer.”

“Mijn opdracht is nu om te werken aan het bouwen van een website, vanaf nul. Op die manier leer ik precies hoe dit allemaal in z’n werk gaat en wen ik ook aan de dynamiek van het werken in een bedrijf als deze. Dit is een mooie stap in mijn ontwikkeling en hopelijk ga ik hier in de toekomst nog vele vruchten van plukken.”