Lokale passie, wereldwijde ambitie: JP DeVries

Onze betrokkenheid bij de internationale MODX community is groot en dit resulteerde begint dit jaar in een duidelijke oproep richting leden over de hele wereld: kom naar Nederland! Het was een oproep die niet aan dovemansoren werd gericht en inmiddels kunnen we al enkele internationale gasten begroeten. Zoals JP DeVries, afkomstig uit de Verenigde Staten en van zins om een flink aantal maanden actief te blijven bij Sterc.

Serieuze wens
JP DeVries (30), wilde al een tijdje naar Nederland komen. “Maar die wens werd pas serieus toen ik met Gauke Pieter in München aan de praat raakte, tijdens MODXpo”, vertelt hij. “Na zijn presentatie ben ik met Gauke gaan praten en kwam ik er achter dat hij ook echt wilde dat ik naar Nederland zou komen. Vanaf dat moment was het niet ingewikkeld om een keuze te maken. Ik wist dat ik deze kans met beide handen aan moest pakken, want zoiets zou misschien wel nooit meer voorbij komen. Ik kwam dan ook naar Nederland en ben van plan om hier wel even te blijven. Het is geweldig om met Sterc en Mark Hamstra van modmore te werken. Mijn ambitie is om een grote rol te hebben in de ontwikkeling van de volgende versie van MODX en in deze omgeving denk ik ook echt dat we de mogelijkheden hebben om dit te doen.”Nederlandse roots
Hoewel JP Nederlandse wortels heeft, zijn overgrootvader komt uit het zuiden van Nederland, moet hij wel wennen aan de Nederlandse levensstijl. “Het is niet zo maf als ik dacht dat het zou zijn, maar een aantal dingen is wel duidelijk anders dan in de Verenigde Staten”, vertelt hij. “Met name de fietsen. Ik ben een groot liefhebber van fietsen en ik vind het geweldig om iedereen op een fiets actief te zien. Ze dragen trouwens bijna nooit een helm en dat is wel bijzonder. Zeker als je kinderen zonder helm ziet rijden.”

Polit(i)e
“Ook bijzonder, is de hagelslag die op brood gaat en hoe het voedsel bij een McDonald’s verschilt met dat in Amerika. Natuurlijk is het niet gezond, maar in de VS is het echt veel erger. Iets anders wat me opviel, was de beleefdheid van de politie. In Nederland spel je ‘politie’ bijna hetzelfde als ‘polite’ (beleefd) en dat is wel passend. Ik hoorde dat er agenten zijn die in dertig jaar nog nooit hun pistool hebben gebruikt en voor een Amerikaan is dat echt ondenkbaar.”

“Het internet is in Nederland ook een stuk sneller dan in de VS”, vervolgt hij. “En het kost ongeveer een derde van de prijs die we thuis betalen. Het werkt erg prettig met zo’n snelle verbinding en zorgt er ook wel voor dat je je gaat afvragen waarom dat in Amerika niet mogelijk is.”

Nieuw perspectief
“Overigens geeft deze trip me ook wel een nieuw perspectief op de Verenigde Staten, een nieuwe liefde voor het land. Toen ik vertrok was ik blij om te gaan en was ik echt even klaar met alles wat er in Amerika aan de hand is, met name op politiek gebied. Maar ik weet nu dat als ik terugkeer, dat ik de kleine dingen veel meer ga waarderen. Dit soort avonturen geven je een heel nieuw perspectief op de dingen en dat is bijzonder waardevol. Hoe frustrerend het land ook kan zijn, ik hou van Amerika en kan niet wachten om er weer een bezoek aan te brengen”

Ontwikkeling MODX
“Zoals gezegd, werk ik bij Sterc aan de toekomst van MODX. Samen met Sterc en modmore, wil ik echt progressie maken met de nieuwe versie van MODX. Dat wil ik al sinds 2011, maar ik heb nooit echt de kans gehad. Nu heb ik die kans wel en dat is geweldig. Het plan is om mee te werken aan een nieuwe interface, om deze gebruiksvriendelijker te maken en het te laten groeien. Ik weet dat als MODX groeit zoals het zou kunnen, we dat zelf ook gaan doen.”

“Misschien hou ik wel een blog bij, of stuur ik veel foto’s naar het thuisfront, zodat mijn familie een beeld krijgt van hoe het leven er hier aan toe gaat. Ik wil mijn vrienden en familie laten zien hoe toegankelijk het hier voor de fietsen is en hoe fijn het is om een goede zorgverzekering te hebben! Ik zal mijn Nederlandse wortels opzoeken en zo veel mogelijk uit deze reis halen als ik kan!”