Je CV op een presenteerblaadje

 

Bovenstaand tafereel zal binnenkort snel verleden tijd worden. LinkedIn komt namelijk met een nieuwe functionaliteit waar menig werkzoekende al een hele tijd op gewacht heeft: naast netwerken kun je nu ook echt solliciteren met je LinkedIn profiel.

Geen gezwoeg meer op je zoveelste CV en sollicitatiebrief omdat je de vorige 'per ongeluk' bent kwijtgeraakt... Je houdt je LinkedIn profiel up-to-date en met één muisklik verschijnt jouw profiel compleet met CV en referenties  bij de werkgever in de mailbox.

Verplichte velden
Niet alleen voor werkzoekenden is deze plugin tijdbesparend, ook voor bedrijven met online vacatures verloopt deze eerste sollicitatieronde een stuk soepeler. Je kunt namelijk gelijk het kaf van het koren scheiden door de sollicitanten voor het versturen van hun profiel enkele, door het bedrijf aangegeven, velden in te laten vullen. Staat de sollicitant bijvoorbeeld open voor opleidingsmogelijkheden? Is het telefoonnummer ingevuld?

Volledig LinkedIn profiel als PDF
Als bedrijf kan je kiezen het volledige profiel van de sollicitanten als PDF formaat in de mailbox ontvangen. Daarnaast is plugin aan te passen op kleur en het is mogelijk een bedrijfslogo toe te voegen.

Maar dat is nog niet alles

  • Referenties altijd bij de hand
  • Sollicitanten zien of er bekenden bij het bedrijf werkzaam zijn
  • Werkgevers beschikken over up-to-date gegevens. Dit is handig voor toekomstige vacatures. Zodra de sollicitant elders werk vindt wordt dit dus gelijk doorgevoerd.

Voordat je actief te begint solliciteren met LinkedIn het volgende:
Dat je via de sociale media jezelf als de perfecte nieuwe werknemer kan presenteren pakt niet voor iedereen positief uit. Mocht je het bijvoorbeeld niet kunnen laten om iedereen via Twitter en Facebook op de hoogte te houden van alwéér een verbroken record bier drinken in de plaatselijke kroeg inclusief video... Houd in je achterhoofd dat een algemene eerste indruk veel belangrijker is dan een CV van de bovenste plank.