инновация, innovation, innovatie

Wat moet er gebeuren om als bureau voor Internet & Marketing het verschil te blijven maken, toegevoegde waarde te blijven brengen, maar ook te blijven doen wat je leuk vindt? Het containerbegrip in al deze vragen is ‘innovatie’. En om te blijven innoveren, moet je investeren. Tijd vrijmaken, om aandacht te blijven hebben voor kennis en ontwikkeling. Bij Sterc doen we dat op verschillende manieren en één van die manieren maakt een goede kans om voor de derde keer in de prijzen te vallen.

Future Friday

Bij Sterc hebben we innovatie hoog in het vaandel staan en dat resulteerde aan het begin van 2015 al in ‘Future Friday’, een concept waarbij het gehele Sterce team op vrijdagmiddag bijeen komt, om bezig te gaan met nieuwe dingen op het gebied van technische ontwikkelingen en het snijvlak tussen online en offline, meetbaarheid en marketing. Ontwikkelingen die zowel binnen, als buiten ons huidige systeem plaatsvinden. Dit bevalt inmiddels zó goed, dat we hebben besloten om de honderd uren innovatie die we hier per week aan besteden, uit te breiden. Op deze manier willen we nog meer aandacht besteden aan de toekomst en onze klanten.

Sterc in München

Als Sterc zijn we actief met het zogenaamde ‘open source’ content management systeem (CMS) MODX. MODX stelt ons al jaren in staat om de mooiste sites en applicaties te ontwikkelen, mede omdat we zeer nauw betrokken zijn bij de community. Deze intensieve samenwerking zorgde ervoor dat we in het weekend van 21 en 22 november te gast waren op MODXpo in München. Op deze samenkomst van de MODX-community wordt gesproken over innovatie en worden lezingen gehouden over uiteenlopende onderwerpen, met MODX als centrale thema. Namens Sterc gaf Gauke Pieter Sietzema twee lezingen en een workshop, die een stroom aan positieve reacties opleverden vanuit de gehele internationale community. Opvallend hierin, was dat tijdens deze MODXpo ook Russische ontwikkelaars lezingen gaven. De Russische community is al tien jaar een belangrijk onderdeel van MODX, maar stond altijd op zich. Met de lezingen, gesprekken en contacten in München, werd  een brug geslagen tussen de communities in het Westen en in Rusland.

In de prijzen

Vlak voordat we op het vliegtuig naar München stapten, bereikte ons ook nog eens het bericht dat MODX opnieuw is genomineerd voor de onderscheiding van ‘Best Open Source Award’ van 2015 in de People’s Choice CMS Awards. We wonnen deze prijs al in 2012 en 2013 en de nominatie is een bevestiging van datgene wat we vervolgens in München ondergingen: constante innovatie die zorgt voor steeds betere oplossingen. We zijn trots op het feit dat we onderdeel mogen uitmaken van MODX en de manier waarop we constant nieuwe en mooie dingen blijven ontwikkelen. In Nederland én ver daarbuiten!