Hoe Stertil de wereld veroverde

In Kootstertille, een klein kwartiertje rijden vanaf het pand van Sterc, staat een enorme fabriek. Deze fabriek behoorde ooit toe aan een scheepsbouwer en biedt dan ook een ongelooflijke hoeveelheid ruimte voor een fraai staaltje maakindustrie. In deze fabriek huist Stertil, leverancier van zogenaamde ‘garage equipment’ en ‘dock products’. Bedoeld voor onder meer de transportsector, hebben deze producten hun weg over de gehele wereld gevonden. Met fabrieken in onder andere de Verenigde Staten en China is Stertil uitgegroeid tot een hele belangrijke speler. Recentelijk sloegen Stertil en Sterc de handen ineen voor een uitgebreide samenwerking. En dus kwam het hele team van Sterc op bezoek in Kootstertille om kennis te maken en een goed beeld te krijgen van datgene wat Stertil beweegt.

Sinds 1947
Stertil. De naam is internationaal niet altijd even makkelijk uit te spreken, maar blijft in dat geval ook gelijk hangen. Het is eigenlijk niets meer dan een kleine greep uit het woord ‘Kootstertille’ en dus voor altijd een knipoog naar de roots van het bedrijf. Al in 1947 begon het bedrijf met het produceren van hefbruggen en nog altijd zijn deze ‘heavy duty lifts’ een grote bron van inkomsten van het bedrijf. Deze bruggen zijn in staat om de zwaarste vrachtwagens, bussen of andere zware voertuigen te dragen, zodat ze voor onderhoud geïnspecteerd kunnen worden.De Amerikaanse tv-presentator Jay Leno is zeer te spreken over de producten van Stertil-Koni.

Internationaal
Binnen de burelen van Stertil is overal te zien hoe trots het bedrijf is op zijn internationale karakter. Prachtige foto’s van wereldwijde landmarks hebben een Stertil-sausje gekregen en waarom ook niet? Met vestigingen in China en de Verenigde Staten mag gerust gesteld worden dat Stertil zijn stempel op de markt in zowel het oosten als het westen heeft gedrukt. Het bedrijf heeft ook veel geleerd van het zakendoen buiten de landsgrenzen en heeft ermee ook een bijzonder aanpassingsvermogen ontwikkeld. Een belangrijke reden waarom Stertil zo goed voet aan de grond weet te krijgen op internationaal niveau.

Meet & greet
Het bezoek aan de fabriek in Kootstertille was een ferme volksverhuizing, maar dit had een goede reden: door het complete team van Sterc voor te stellen aan het team van Stertil, kregen beide partijen een uitstekend beeld van diegenen voor en met wie ze aan de slag zouden gaan. Het zorgt voor een verdieping in de onderlinge relaties en toont ook aan hoe serieus we onze klanten als bedrijf nemen.

Maakindustrie
Een rondleiding door de fabriek van Stertil onthult een levendige parel van de maakindustrie, waarbij deze wereldwijd befaamde producten vorm krijgen van begin tot eind. Zoals gezegd huist de fabriek in een oude scheepsloods en dat zorgt voor een schat aan ruimte. Wie niet beter zou weten, zou niet verbaasd zijn als hier vliegtuigen gebouwd zouden worden. Het geeft Stertil de mogelijkheid om hun potentie ten volle te benutten en het internationale karakter is tegelijk overal zichtbaar: kisten met Stertil-waar staan klaar om verscheept te worden over de hele wereld, hun bestemmingen worden dankzij stickers verraden.

Trots
Sterc is er trots op dat het de handen ineen heeft geslagen met Stertil en na de meet & greet, heeft het complete team nu een duidelijk beeld van het bedrijf waar ze in de komende tijd voor aan de slag zullen gaan. Een prachtig voorbeeld van de Noord-Nederlandse maakindustrie, dat dankzij zijn uitstekende producten en handelsgeest over de hele wereld wordt gevierd.