Halbe de Vries, de ‘clusjesman’ bij Sterc

Bij Sterc Internet & Marketing gebeurt een hoop. Op een goede manier, laten we dat voorop stellen. Met ‘een hoop’, bedoelen we ‘een hoop mooie dingen’. Uitbreidingen in ons team, nieuwe klanten, fraaie samenwerkingen met bestaande klanten en we denken zelfs na over een nieuwe inrichting van ons kantoor. En omdat al die mooie nieuwe dingen tijd kosten, wil het wel eens gebeuren dat er andere klussen blijven liggen. Echte klussen. Klussen die je met een zaag en een hamer doet. En spijkers. Daar hebben we wat op gevonden. De oplossing heet Halbe en Halbe is sinds kort de ‘clusjesman’, ook wel ‘offline developer’ van Sterc.

We zijn er bij Sterc best trots op dat we met enige regelmaat nieuwe manieren van denken uitvinden, die ervoor zorgen dat we ons bedrijf op een manier runnen die wellicht ietsje anders is dan anders. Future Friday is een goed voorbeeld; elke vrijdag laten we - indien mogelijk - de projecten waar we aan werken even met rust, om met het gehele team te werken aan zaken die ons bedrijf beter kunnen maken. Of neem ons uitje naar München, waarbij we met het gehele team een weekend in Duitsland zaten voor MODXpo. Het nieuwste voorbeeld van deze innovatieve manier van denken komt in de vorm van een ‘clusjesman’ die niet ingehuurd wordt, maar daadwerkelijk in dienst is van Sterc.

Halbe de Vries is 62. “Ik heb 38 jaar als postsorteerder gewerkt, tot ik er vanwege een reorganisatie uit moest”, vertelt hij. “En omdat mijn vrouw zeven jaar jonger is dan ik, zitten we met een groot pensioengat en wilde ik toch wel heel graag weer aan het werk. Nu had ik het geluk dat ik Hendrik Jan al ken sinds hij een kleine jongen is en ik al een tijdje wat hand- en spandiensten voor hem verrichtte in zijn pas gekochte boerderij. Toen bleek dat ze bij Sterc op zoek waren naar een klusjesman, was het vrij snel beslist en kon ik aan de slag.”

Halbe wordt ingezet voor klussen bij Sterc, maar medewerkers van Sterc kunnen ook een beroep op hem doen. Zo zijn zijn diensten in te ruilen tegen gemaakte overuren en kan Halbe aan de slag met klussen waar leden van ons team door het vele kantoorwerk niet aan toe komen. “Het is geweldig dat ik hier op deze manier aan de slag kan”, gaat Halbe verder. “Van al mijn voormalige collega’s bij de post, ben ik de enige die 32 uur per week in dienst is. Dat is heel bijzonder, zoiets gebeurt eigenlijk nooit bij mensen van mijn leeftijd en ik ben er dan ook ontzettend blij mee.”

Dankzij MW Bedrijfskleding, een klant van Sterc, heeft Halbe nu ook zijn eigen werkkleding, compleet met Sterc-logo. Inmiddels zijn er al vele klussen door zijn handen gegaan, mede ook dankzij de verhuisdrift van enkele medewerkers van Sterc, waar ook het nodige verbouwd moest worden. Wij blij met hem, hij blij met ons.