Google Afbeelding Optimalisatie

 

Één van de manieren om meer bezoekers naar je website te krijgen is het optimaliseren van je afbeeldingen.

Dit kun je doen door bijvoorbeeld je afbeeldingen te optimaliseren voor Google Images.

Via Google Images kan een gebruiker door het invoeren van trefwoorden, afbeeldingen vinden die te maken hebben met de ingevoerde trefwoorden.

Maar goed, waarom zou je je druk maken om de afbeeldingen van je website optimaliseren? Je hebt toch al heel veel energie, geld en tijd besteed om de webpagina’s van je website zoekmachinevriendelijk te maken?

Hiervoor zijn 3 redenen:

1. Het is gratis…
Het is gratis promotie van de producten die je online aanbiedt (gratis ja ;) ). Het is daarom een must om er voor te zorgen dat je afbeeldingen er goed uit zien. Goede afbeeldingen kunnen er voor zorgen dat je mensen over de streep kan trekken om wel een aankoop te doen, een slechte afbeelding zorgt alleen maar voor twijfels die ze al dan niet al hadden.

2. Het is extra zoekmachineoptimalisatie…
Het is een extra onderdeel van zoekmachineoptimalisatie. Het is van toegevoegde waarde voor de gehele website, en zou dus eigenlijk een onderdeel moeten zijn van je gehele zoekmachine-optimalisatie traject. Vaak wordt hier minder aandacht aan besteedt. In de begin dagen van SEO lag de focus absoluut nog niet op het optimaliseren van je afbeeldingen, “content is king” wordt er vaak geroepen, maar horen afbeeldingen ook niet bij de content van een website?

3. Minder competitie…
De competitite is aanzienlijk lager binnen Google Images dan via Google Search. Dit zorgt er voor dat het eenvoudiger is om een hogere Pagerank te krijgen op afbeeldingen dan de concurrentie, wat weer betekent dat je op een veel eenvoudigere manier meer bezoekers naar je website kan begeleiden, en zo doelstellingen ook daadwerkelijk kan halen.

Hoe?
Oke, dat waren drie sterke argumenten om ons eens te gaan verdiepen in afbeeldingoptimalisatie. (al zeg ik het zelf). Hoe kan je er nu voor zorgen dat je daadwerkelijk wat hoger komt in Google Images?

We hebben de 5 belangrijkste oplossingen eens op een rijtje gezet.

5 oplossingen.

1. Maak de afbeeldingen folder toegankelijk voor de zoekmachines?. Als eerste moet je er voor zorgen dat het robot.txt bestand niet de toegang naar de afbeeldingen voor de zoekmachines blokkeert. Dit is het minimale wat je aan afbeeldingenoptimalisatie moet doen om in elk geval je afbeeldingen te laten indexeren.

2. Plaats zoekwoorden in de alt-text van je afbeelding?.Plaats het trefwoord dat relevant is voor de afbeelding en de webpagina waar deze afbeelding zich op bevind in de alt-text. De alt text wordt geplaatst in de html-code van je afbeeldingbestand.

Een voorbeeld van de alttext is: <img src=”bestandsnaam.gif” alt=”Alt tekst wordt hier geplaatst”>

3. Benoem de afbeeldingen met beschrijvende titels?. Als je bijvoorbeeld een afbeelding hebt van het pand van jouw bedrijf, dan moet je een term gebruiken als ‘reclamebureau-surhuisterveen.jpg’ om je afbeelding een naam te geven, in plaats van het gebruik van de originele titel, wat bijvoorbeeld afbeelding 2192191.jpg is. Vaak wordt de naam van de afbeelding hetzelfde als de beschrijving in de alttext.

4. Gebruik relevante tekst rond de afbeeldingen. ?Het verstandigst is om beschrijvende teksten met gerichte zoekwoorden direct voor of direct na de afbeelding te plaatsen. Als je een zoekactie doet via Google Image, dan zal je zien dat er een korte beschrijving van ongeveer 20 karakters staat onder elke afbeelding. Hierbij zie je ook dat het ingevoerde zoekwoord vetgedrukt is.

5. Gebruik zoekwoorden in de link naar de afbeelding?. Wanneer je linkt naar een specifieke afbeelding, gebruik zoekwoorden in plaats van een algemene link als klik hier’. Gebruik dan Reclamebureau Surhuisterveen.

Dat zijn ze, eigenlijk best wel te doen toch? De zoekwoorden heb je eigenlijk al, die kun je al uit de afbeelding halen.

Het enige wat je hoeft te doen is dus deze oplossingen toe te passen, en geduld hebben!