Google Adwords, afbeeldingen toevoegen aan tekstadvertenties

 

Begin juni kondigde Google de officiële beta aan voor de afbeelding extensie in Google Adwords. Deze extensie is op dit moment alleen nog beschikbaar in het Engels. Via de extensie is het nu mogelijk om relevante afbeeldingen bij een tekstadvertentie te plaatsen.

Hieronder alvast een voorbeeld van Google zelf. Zij zullen ongetwijfeld nog veel testen met de plaatsing van afbeeldingen.

 

Goede toevoeging

We zijn het vast allemaal eens dat  beeld meer zegt dan woorden ;). Daarbij komt dat wij als gebruiker meer gevarieerde resultaten verwachten van een zoekmachine. Google stelt dat één op de zes zoekopdrachten in Google resultaten zijn met visuele inhoud. Waar er voorheen nog een koppeling met Google Shopping was om een afbeelding te tonen bij een product, is dat nu veel simpeler. Het kan ook veel breder ingezet worden dan alleen bij producten. Een goede toevoeging aan de extensies van Google Adwords dus.

Google schrijft wel voor dat de afbeeldingen die gebruikt worden in je bezit zijn. Hiermee doelen ze op de beeldrechten. Je dient dus je afbeeldingen eerst aan te melden, waarna Google ze controleert.

Nederlandse extensie

De extensie is momenteel alleen nog maar beschikbaar in het Engels. Het is nog onbekend wanneer deze ook beschikbaar is in het Nederlands. Meestal gaan hier enkele maanden overheen. Wij kijken er in ieder geval met smart naar uit!

Meer weten?

Ben je geïnteresseerd in wat Google Adwords voor jou kan doen? Of wat de mogelijkheden er mee zijn? Bel dan eens naar 0512 36 11 14 en vraag naar mij.