Europa om de Hoek presenteert de Kijkdagen

Op 13 en 14 mei worden de Kijkdagen van Europa om de Hoek georganiseerd. De Kijkdagen bieden uitgebreide blik in de keuken van de projecten die tot stand zijn gekomen met Europees geld en geven de bezoeker de kans om de projecten niet alleen te zien, maar ook te ervaren.

Europa om de Hoek lanceerde vorige week zijn nieuwe website, die in samenwerking met Sterc tot stand is gekomen. Het was gelijk een uitstekende gelegenheid om de Kijkdagen onder de aandacht te brengen, want deze dagen geven een bijzondere inkijk in het hoe en wat van de diverse Europese projecten. Door heel Nederland bestaat de kans om deze projecten van dichtbij te bekijken:

  • In Nijmegen kunnen bezoekers terecht in het gebouw van Heinz Nederland, om er naar verschillende projecten te kijken. Ook kunnen bezoekers terecht in de Novia Tech Campus om te kijken naar start-ups en projecten op het gebied van life science.
  • In Eersel wordt op de Venco Campus het Dutch Future Egg-project, de toekomst van de legpluimveehouderij, tentoon gesteld, terwijl men in Helmond kan rijden in een auto op waterstof.
  • In Zeeland zijn mensen welkom bij de Oosterscheldekering, om te zien hoe hier energie uit gewonnen wordt.
  • In Sittard-Geleen opent de Brightlands Chemelot Campus haar deuren, om te laten zien welke innovaties er plaatsvinden in de chemische sector.
  • In Almere kan gevaren worden op een nieuwe route richting het Markermeer, terwijl de Markthallen in Rotterdam het toneel zijn van de Wereld van de Smaak.
  • De Dutch Game Garden in Utrecht biedt de mogelijkheid om te zien hoe een zogenaamde ‘tovertafel’ van groot belang kan zijn in het socialer en actiever maken van senioren die lijden aan de ziekte van Alzheimer.

In Amsterdam, het zenuwcentrum van de Kijkdagen, is ook genoeg te doen. Nederland is de tijdelijke voorzitter van de Raad van de Europese Unie en om dit te onderstrepen is er op het terrein van het Scheepvaartmuseum een Europagebouw opgericht. Dit gebouw is op 14 mei speciaal geopend voor bezoekers van de Kijkdagen en biedt de mogelijkheid om in Amsterdam nog meer projecten te bekijken.

Interesse? Kijk verder op de hagelnieuwe website van Europa om de Hoek en laat je verrassen!