паездка ў Мінск (een trip naar Minsk)

Dachten we dat een tripje naar München al een mooi stukje vliegen was voor een MODX-gerelateerd evenement, komend weekend zitten twee ijzersterce mannen in het Wit-Russische Minsk, om daar verder te bouwen aan de brug die in München werd geslagen. Gauke Pieter en Henk gaan naar Minsk om opnieuw handen te schudden met de Wit-Russische MODX-community, die steeds meer in de melk te brokkelen heeft.   

Het was één van de grote thema’s op MODXpo in München: voor het eerst ging een lid van de Wit-Russische MODX-community voor de groep staan om er een presentatie te geven en ondanks de toch aanwezige taalbarrière, was dit een groot succes. Zo groot zelfs, dat Sterc direct werd uitgenodigd om koers richting Minsk te zetten, voor een nieuwe meet-up. Een nieuwe volksverhuizing van het complete team zat er, met het oog op de kerstdagen en het vele werk dat er momenteel door de handen gaat, niet in. Maar Gauke Pieter en Henk togen richting de ambassade voor een visum en brengen een bezoek. Wat gaan ze daar doen?  

“We hebben al heel wat meet-ups bezocht in Nederland, Duitsland en Engeland”, aldus Gauke Pieter. “Dit doen we niet alleen om de mensen van de community te ontmoeten, maar ook om samenwerkingen te verstevigen. Die samenwerkingen komt in vele vormen; kennisdeling, het delen van ontwikkelde producten en tools, het samenwerken aan een nieuwe MODX Extra en het vertalen van elkaars werk. Allemaal om samen een beter MODX te creëren.”

“Het mooiste aan deze ontdekkingsreizen, zijn alle mensen die we tegen zijn gekomen. Allemaal hebben ze hun eigen cultuur, hun eigen kennis en hun eigen persoonlijkheden. Die cultuur en die werkmethoden willen we opsnuiven, want daar worden we alleen maar beter van. En om dit te bereiken, reizen we naar meet-ups en nodigen we mensen uit op kantoor.”

“Met het oog op MODX 3 en MODX Next, twee ontwikkelingen die elkaar volgend jaar gaan opvolgen, is echter veel slagkracht nodig. Om dit te bereiken hebben we interaction designers nodig, internet marketeers, eindgebruikers met goede ideeën en natuurlijk developer. In Wit-Rusland zijn al enkele zeer goede ontwikkelaars bezig met hele mooie dingen, waar we al jaren gebruik van maken. En omdat de communicatie tussen Oost en West nogal eens stroef kan verlopen, hebben we besloten om de reis te maken.”

“We gaan deze Wit-Russische community opzoeken, ontmoeten en samen afspraken maken over verdere samenwerkingen. Als dat lukt, is onze reis geslaagd.”