De trainees van Sterc

Iedere student krijgt er in zijn studentenloopbaan meerdere malen mee te maken. Stage. Tijdens een stagetraject wordt een student ondergebracht bij een bedrijf, om daar de fijne kneepjes van het vak in de praktijk te leren. Leert de student de fijne kneepjes snel en goed genoeg, dan zou het zomaar kunnen dat hij of zij na afloop van het traject een sappig contract onder de neus geschoven krijgt. Een fraai beeld, maar meer dan eens krijgt een stagiair(e) niet de aandacht die hij of zij verdient, omdat het bedrijf veel te druk is met lopende zaken. Hierdoor wordt de potentie van de student niet benut en valt de stageperiode tegen. Net als bij zo veel bedrijven, liepen we bij Sterc ook tegen deze kwestie aan. En daar besloten we wat aan te doen. Dus vanaf 1 februari hebben we negen trainees op kantoor, die in twintig weken doelbewust worden opgeleid tot een volwaardig Sterc lid.

Wisselend succes
Bij Sterc hebben we in het verleden een flink aantal stagiair(e)s aan het werk gehad, met wisselende successen. De ene keer bleek het een uitstekende match en werden de stagiairs gepromoveerd tot volwaardige werknemers, de andere keer werd er na de stageperiode weer afscheid genomen. Dat laatste is normaal, maar we vonden het belangrijk om ook naar onze eigen rol hierin te kijken. Hadden we voor voldoende begeleiding gezorgd? Werd het potentieel volledig benut, of lieten we de stagiair te veel zwemmen? Lang niet altijd konden we onszelf trots op de borst slaan. Drukte aan het werkfront betekende dat we te vaak prioriteiten moesten geven aan andere zaken en dat de stagiair niet op de eerste plaats kwam. Sommige stagiairs redden zich vervolgens nog steeds uitstekend, anderen hadden juist even wat extra aandacht nodig om hun potentieel te tonen. En als die aandacht niet kwam, bleef dat potentieel verborgen.

Pareltjes
Daar moest wat aan veranderen. Immers: er lopen genoeg pareltjes rond, die met de juiste begeleiding bijzonder waardevol kunnen zijn voor ons bedrijf. En dus ontstond het idee van de ‘jeugdopleiding’. Een specifiek op trainees gericht traject, met een duidelijke begeleider, waar de trainees in twintig weken worden opgeleid tot een volwaardig Sterc lid. Negen stuks kwamen door het voortraject en dus is het Sterce bureau op 1 februari een stukje drukker geworden. De trainingsruimte stond ooit vol met lange vergadertafels, maar is nu ingericht op de aanwezigheid van negen trainees, die er twintig weken lang zullen vertoeven.

Crash course
In die twintig weken worden ze onderworpen aan een crash course online marketing en webdevelopment. Van de beginselen tot materie dat een duidelijk voortraject vereist, het passeert allemaal de revue. Overigens blijft het niet bij theorie; de trainees gaan hun kennis ook in de praktijk brengen, door deel te nemen aan projecten. Ze worden, zoals gezegd, opgeleid tot een volwaardig Sterc lid.

Trainees
We spreken in dit stuk niet langer van stagiairs, maar van trainees. Dat is niet zonder reden. De aard van deze opleiding zorgt ervoor dat de term ‘stagiair’ de lading niet meer dekt. Daarom is de vergoeding ook anders ingericht. Vergoeding wordt verdiend aan de hand van een puntenstelsel. Dat puntenstelsel is gebaseerd op het aantal uren dat de trainees bezig zijn met een project. Een voorbeeld: stel, een trainee krijgt zestien uur voor een bepaald project, maar rondt het af in acht. Dat levert acht punten op, omdat hij acht uren overhoudt. Elk punt is tien euro waard en dus krijgt de trainee voor dit specifieke project tachtig euro.

Aftrap
Inmiddels is de aftrap van het traject gegeven en heeft het kantoor er in één klap negen mensen bij. Negen jongelingen die het vak in twintig weken gaan leren en die we hierbij in elke stap die ze nemen, begeleiden. We zijn benieuwd naar het eindresultaat en wat voor vlees we uiteindelijk in de kuip blijken te hebben. Een ding weten we nu al: het enthousiasme bij zowel de trainees als de begeleiding is onmiskenbaar aanwezig. We houden u op de hoogte.