Een buitengewoon Sterc Qaraqter

April is de maand waarin er iets bijzonders is gebeurd. Na een zeer positieve samenwerking met het online bureau Qaraqter uit Utrecht, is besloten om de gemeenschappelijke activiteiten voortaan te laten plaatsvinden onder de vlag van Sterc. Dit betekent dat Sterc vanaf nu ook een vestiging heeft in Utrecht en dat we nu de kennis die in beide kantoren aanwezig is, kunnen bundelen. Dit is bijzonder goed nieuws en kan rekenen op grote tevredenheid in zowel Utrecht als Surhuisterveen.

Passie
Passie voor online resultaat, dat bracht Qaraqter en Sterc vorig jaar bij elkaar. Deze gemeenschappelijke passie resulteerde in enkele fraaie projecten en zorgde voor een uitstekende wederzijdse verstandhouding. Tel daar nog eens bij op dat beide kantoren werken met MODX, het open source CMS waarmee alle online platforms voor onze klanten bediend wordt. Het resultaat: twee bureaus die het perfect met elkaar kunnen vinden.Krachten bundelen
De samenwerking tussen Sterc en Qaraqter verliep zó goed, dat besloten werd om de krachten te bundelen. Immers: we spreken dezelfde taal en werken allebei met MODX. Volgens Jop Berkhout, oprichter van Qaraqter, is het een geweldige stap voor beide kantoren. “Qaraqter en Sterc passen zo goed bij elkaar, dat we al heel snel tot de conclusie kwamen dat het bundelen van de krachten een buitengewoon goed idee is”, liet hij weten. “Ik ben er dan ook bijzonder trots op dat we elkaars ‘Sterce Qaraqter-eigenschappen’ nog meer gaan benutten. Door de verregaande samenwerking ontstaat er een team van meer dan 30 vakidioten, met uitvalsbases in heel Nederland.”

Qaraqter verdwijnt niet van de radar, maar opdrachtgevers van Qaraqter worden nu - in goed overleg - ondergebracht en bediend door Sterc. Jop zal voor Qaraqter-klanten gewoon aanblijven als aanspreekpunt voor vraagstukken op het gebied van strategie, marketing en new business.

Nieuwe kansen
“De samenwerking, gecombineerd met de nieuwe uitvalsbasis in Utrecht, betekent dat er een schat aan nieuwe kansen voor de toekomst klaarliggen”, laat Hendrik Jan Hofstede, commercieel directeur van Sterc, weten. “Niet alleen op commercieel gebied, maar ook op het technische vlak. De kennis van Qaraqter zorgt ervoor dat de rol van Sterc in de internationale MODX-community een stuk groter wordt en we zijn dan ook bijzonder blij met deze beslissing.”