De passie van… Martijn Kraft

Bij Sterc hebben we het woord ‘passie’ hoog in het vaandel staan. En dat is niet voor niets; passie creëert vaak iets moois. Iets waar je trots op bent. Iets waar je voor staat. Vanuit die overtuiging is Sterc ontstaan en zo werken we nog elke dag. Onze medewerkers hebben ondertussen ook hun eigen passie en in deze serie blogs nemen we deze graag wat meer onder de loep. In deze aflevering: de passie voor wielrennen en snowboarden van Martijn.


Martijn Kraft is actief binnen het salesteam van Sterc en is buiten de werkzaamheden op kantoor om een bezig baasje. Gevraagd naar zijn passie, kwam er direct een aantal voorstellen uitgerold. De twee die echter het meeste op de voorgrond traden, waren seizoensafhankelijk: snowboarden en wielrennen. “Dit doe ik toch wel het liefste”, liet hij weten. In de winter zit ik liever niet op de racefiets, maar wil ik het snowboarden absoluut niet missen.”

Overeenkomsten
Hoewel beide sporten redelijk ver uit elkaar lijken te liggen, hebben wielrennen en snowboarden volgens Martijn wel degelijk overeenkomsten. “Eigenlijk is zowel het wielrennen als het snowboarden iets wat je heel goed kan doen om je verstand een beetje op nul te zetten. Bij het wielrennen hou ik ervan om het geluid van de zoevende banden op het asfalt te horen en de omgeving te zien. Dat is het fijne van fietsen; je komt op plekken waar je anders nooit komt.”“Bij het snowboarden ben je wat meer gebonden aan één bepaalde plek, maar ben je ook gewoon alleen met je board. Je hoort het geluid van de je board dat door de sneeuw glijdt en je kan de vaak schitterende omgeving in je opnemen. Eigenlijk vind ik het vooral fijn om zonder al te veel mensen om me heen mijn sport te beoefenen merk ik, haha!”

Laat de winter maar komen
Martijn fietst op een Bulls en reed dit jaar al mee in de Pieter Weening Classic, waar hij de honderd kilometer volmaakte. “Dat is een afstand die ik nog maar één keer eerder had gereden”, vertelt hij. “Toch wel een soort magische grens, maar het ging zonder enig probleem. En, zoals ik al zei, je komt op plekken waar je anders nooit komt. Inspiratie voor nieuwe tochten en gewoon een mooie ervaring.”

Het snowboarden gebeurt voornamelijk in Oostenrijk. “Solden, Kitzbühel, Saalbach, daar zijn we in de loop der jaren allemaal al eens geweest. Allemaal geweldige plekken om op je board naar beneden te suizen. De zomer is bijna voorbij, maar laat de winter maar komen!”

Naast deze twee uitgelichte passies, bestaat er bij Martijn ook nog een liefde voor architectuur en klust hij graag. Beide bezigheden kunnen goed gebruikt worden nu hij en z’n vriendin een nieuw huis hebben gekocht.