De passie van… Lotte Daalman

En Lotte, wat wil je later worden? ‘Ja weet ik veel, ik ben een puber en ik wil daar helemaal niet over nadenken. Dierenarts lijkt me wel leuk, maar ja, ik heb de verkeerde vakken gekozen, dus jammer dan.’ Je herkent dat vast wel, denken en leven als een puber. Je bent nog jong en het maakt helemaal niet uit wat je doet, voor je gevoel leef je voor altijd. Tsja, en ik was net zo...

Een zesje is toch prima?
Zo, en dan ga je naar school, dag in, dag uit. Waar ik in de eerste en tweede klas werd bestempeld als nerd met een veel te grote Kipling tas, en een aapje genaamd Robert, sloeg dat gauw om in de derde klas. Ik was er wel klaar mee en mijn identiteitscrisis was nog maar net begonnen. En al gauw denk je dan: een zesje is toch ook prima? In rekenen was ik wel goed, want ja, je moest wel uiterlijk een 5,5 scoren om dat zesje dan toch te behalen op je rapport. En zo geschiedde: mijn examens heb ik gehaald.

Huppakee, aan je toekomst werken jij!
Nou, dat vond ik wel heel lastig. Dierenarts leek me toch nog wel steeds heel tof, maar ja, ik had alles gedaan voor dat zesje en de ‘leukste’ vakken uitgekozen. Dat werd hem niet meer. Dan maar logopedie, iets met zingen en je stem, hartstikke leuk! Uhm, nee, dat was toch best wel heel erg saai. Geen logopedie dus, nee. Uhm, ja en nu?

18 jaar
En dan ben je 18 jaar en sta je voor de keuze, welke studie moet ik in hemelsnaam doen om iets te worden wat ik niet weet? Aha! Iets met media, want dat vind ik best wel interessant. Media & Entertainment Management, dat ga ik doen. Lekkere brede opleiding waarvan je geen idee hebt waar je terecht komt. Doen! En naarmate de jaren volgden kwam ik bij mijn allereerste stage-adres terecht: Sterc.

Lotte ❤️  Sterc
En wat was en ben ik dol op Sterc. Super leuke collega’s en ik heb zoveel geleerd. Al snel rolde ik in de functie Projectmanager en ik heb meer geleerd dan ik had durven dromen. Ik vond het werkelijk te gek! En nu nog steeds overigens… Sterc is één van mijn passies en dat zal ook wel zo blijven. Leuke klanten, leuke projecten, alles was en is leuk. En toen ging ik richting de 30. Goh, ik word nu toch wel wat ouder, help! Wat wil ik later nou eigenlijk worden? Ik heb er, door al het leuks, niet meer bij stilgestaan… en toen ineens wel.

Lotte ❤️  Dieren
Naast Sterc heb ik nog een grote passie: dieren. Het liefst spendeer ik de hele dag met ze, wat zijn dieren toch geweldig. Ze leven in het moment en als ze een mooi plekje hebben zijn ze zo intens gelukkig. Daar kan ik alleen maar van glimlachen. Het liefst heb ik een hele kinderboerderij in mijn achtertuin! En dat gaf wat te denken. Dat idee van dierenarts was toch zo slecht nog niet. Mijn puberale zelf krijgt daarbij toch nog wat credits. Had ze toch gelijk, maar wat was ze eigenwijs.

Dierenartsassistente paraveterinair
Na heel veel goede gesprekken heeft Sterc mij de kans gegeven om een opleiding te gaan doen naast mijn werk, hallelujah! Wat vind ik dat heerlijk om uit te spreken, uh typen. Ja, dat is wat ik ga doen. En daarbij verandert er ook wat in mijn huidige functie als projectmanager. Ik ga een dag minder werken en als officemanager aan de slag. Zo krijg ik het brood nog op de plank, hoef ik mijn passie Sterc niet achter te laten, en kan ik ook nog studeren om aan mijn andere passie te werken. Een mooiere positie en passie kan ik mij niet voorstellen. Dankjewel.