100 uur per week innoveren

We hebben de stap gezet... Na een sessie met het gehele team van Sterc, werd snel duidelijk dat er nog ontzettend veel goede ideeën zijn. Ideeën over hoe we ons werk nog beter en slimmer kunnen uitvoeren, ideeën over hoe we nog meer de klant centraal kunnen stellen, maar ook bijzonder gave ideeën over nieuwe producten en diensten. Een kritische kanttekening is dan wel, dat uit zo'n sessie blijkt dat je dit toch te weinig met elkaar doet. Dat gaan we dus veranderen!

Het op grootformaat geprinte Sterce proces diende letterlijk en figuurlijk als kapstok om met verbeterpunten te komen. Onze 'wercplaats' heeft daarmee een structurele ideeënmuur van veertien meter gekregen. In een sessie van een uur werd echter niet zo zeer het proces centraal gezet. Iedereen voelde ineens weer de ruimte om mee te denken én te praten over hoe we Sterc kunnen optimaliseren en elkaar kunnen enthousiasmeren voor innovatie.


Innovatie lijkt voor een organisatie als Sterc natuurlijk vanzelfsprekend, we hebben het zelfs benoemd als één van onze kernwaarden. Een uitspraak als 'Innovate or die' is zeker van toepassing op de branche van online marketing en digitale communicatie. Maar hoe gaat dat dan in de praktijk?

Eerlijkheidshalve moeten we bekennen dat veel goede ideeën pas van de plank komen als we ze mogen toepassen bij onze opdrachtgevers. 'Learning by doing' zullen we maar zeggen. In dit decennium van 'Release early, release often' en 'Permanent beta' mag er gelukkig veel geëxperimenteerd worden, desondanks zijn we ook van mening dat Sterc hierin een volgende stap moet zetten. Ook onze grote rol in de internationale community bij de doorontwikkeling van het open source platform MODX is hierbij niet voldoende. Open innovatie dient voor Sterc veel verder te gaan dan de techniek achter een CMS en nieuwe coding-tools.

Los van projecten voor opdrachtgevers en de reguliere planning, gaan we daarom structureel tijd vrij maken voor het genereren van nieuwe ideeën, maar ook voor het experimenteren en gewoon uitproberen. Voortaan is elke vrijdagmiddag geheel vrij in te vullen voor iedereen bij Sterc. Het uitgangspunt is dat je jezelf, je collega's en daarmee natuurlijk Sterc en onze opdrachtgevers steeds beter weet te maken.


Is alles daarbij dan terug te brengen tot meer efficiënte bedrijfsprocessen en (technische) innovatie? Nee, uiteraard niet! Een belangrijke insteek is juist ook om het werken bij Sterc nog leuker te maken, je collega's nog beter te leren kennen en elkaars talenten nog meer te waarderen.

Een dagdeel per collega komt voor Sterc neer op zo'n 100 uren per week. 100 uren waarbij je alleen of in teamverband werkt. Waaraan je werkt bepaal je zelf en dat geldt ook voor met wie je werkt. Natuurlijk dagen we ook graag mensen van buiten de eigen organisatie uit om aan te schuiven. Wees welkom!

Sterc idee? Wij denken van wel. Benieuwd hoe dit gaat verlopen? Wij ook... ;-)